online kazalište

Održana uvodna konferencija projekta „Online kazalište za djecu i mlade“

by | lis 6, 2022

Dana 5.listopada 2022.godine u prostorima Učeničkog doma Marije Jambrišak održana je uvodna konferencija projekta UP.02.1.1.14.0136 Online kazalište za djecu i mlade čiji je cilj aktivnostima kazališne i dramske umjetnosti razviti socijalne, kreativne i digitalne vještine učenika srednjih škola i doprinijeti njihovom socijalnom uključivanju, kao i poboljšati pristup online sadržajima kazališne i dramske umjetnosti u Hrvatskoj i svijetu.
Online kazalište za djecu i mlade rezultat je zajedničke prijave i razrade triju udruga, Kazališne udruge MIST, koja je nositelj projekta te partnera Udruge učeničkih domova Republike Hrvatske i udruge POZOR! – Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, na temelju Poziva „Umjetnost i kultura online“ u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Provedba projekta započela je 27.05.2022.g., a provodit će se 12 mjeseci. Projekt „Online kazalište za djecu i mlade“ vrijedan je 484.639,82 kn te je u stopostotnom iznosu sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.
Na uvodnoj konferenciji, projektne ciljeve, aktivnosti i očekivane rezultate predstavila je predsjednica Kazališne udruge MIST Anita Matković, a okupljenima su se pozdravnim riječima obratili i predstavnici partnerskih udruga, Karolina Horvatinčić predsjednica udruge Pozor te Ljubica Banović, predstavnica partnerske Udruge učeničkih domova Republike Hrvatske, koje su naglasile važnost projekta za osnaživanje učenika koji sudjeluju u aktivnostima projekta.

Osim predstavnika projektnih partnera, okupljenima su se obratili i sudionici projektnih aktivnosti. Filmska redateljica i pedagoginja Lana Kosovac i dramaturginja i dramska pedagoginja Iva Srnec Hamer, koje su zadužene za provedbu dramsko kazališnih radionica sa mladima, govorile su o stručnom dijelu projektnih aktivnosti i naglasile važnost sadržaja usmjerenog mladima na njima interesantan i prihvatljiv način.
Jedan od nazočnih učenika – polaznik dramsko kazališnih radionica, izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu te naglasio kako s nestrpljenjem iščekuje završno snimanje predstava.
Konferenciji je nazočio i glavni urednik Školskih novina Marijan Šimeg, učenici-korisnici učeničkih domova i odgajatelji u učeničkim domovima.

 

Za kraj iz pera Kristine

Za kraj iz pera Kristine

Cijeli je proces bio velika igra, no sadržaji koji su se obrađivali ovim pristupom nisu bili nimalo besmisleni. Razne vrste ovisnosti i psihičkih bolesti, zlostavljanje, zanemarivanje, patnja, smrt, smisao postojanja i djelovanja, iluzije tuđih života i situacije iz...

Priopćenje sa završne konferencije

Priopćenje sa završne konferencije

  „Online kazalište za djecu i mlade“ UP:02.1.1.14.0136   Povodom  završenih participativnih aktivnosti za djecu I mlade na projektu „Online kazalište za djecu i mlade“ održana je završna konferencija dana 18. svibnja 2023. godine, s početkom u 16 sati, u Zagrebu, u...

Skip to content