Online kazalište za djecu i mlade – online dramske i kazališne radionice za korisnike učeničkih domova

by | kol 29, 2022

Pozivaju se učenički domovi u Republici Hrvatskoj da se uključe u projekt “Online kazalište za djecu i mlade” kojim se učenicima nastoji omogućiti pristup neformalnim obrazovnim sadržajima iz područja kazališne i dramske umjetnosti.

Projektom će se provesti participativne online radionice namijenjene korisnicima učeničkih domova diljem Hrvatske na kojima će učenici pod vodstvom stručnjaka izraditi 8 online kazališnih predstava.

Radionice će se s djecom/učenicima održavati online putem, jednom tjedno u trajanju 2 sata, u ciklusu od 12 tjedana. U razdoblju provedbe projekta bit će provedeno ukupno 8 ciklusa radionica svaki u trajanju 12 tjedana, tijekom kojih će po 8 polaznika svakog ciklusa završiti program i objaviti svoju online predstavu. Snimka će ostati trajno na platformi udruge i projekta.

Online aktivnosti – radionice dramske umjetnosti sa korisnicima učeničkih domova provodit će dvije dramske pedagoginje Maja Kovač i Iva Srnec, dok će redateljica i filmska pedagoginja Lana Kosovac sa učenicima provesti program snimanja i montaže 8 online predstava koje će nastati kao rezultat rada dramsko pedagoških radionica.

Polaznicima radionica bit će osigurana tehnička oprema i podrška (komunikacijska platforma, online portal) kao i stručna podrška u svrhu edukacije o korištenju istih te će za polaznike Online dramskog kolaža koji ne raspolažu svojim računalima, osigurati računala ili tableti.

Uz radionice koje će povezivati dramsku i kazališnu umjetnost sa stjecanjem vještina korištenjem suvremene tehnologije, učenici će imati priliku razvijati kreativnost i biti kreatori u sklopu produkcije 8 online predstava. U projektne aktivnosti bit će uključeno 64 učenika iz učeničkih domova diljem Hrvatske . Radionice će započeti u prvom polugodištu školske godine 2022/2023.

Projekt se realizira u partnerstvu Kazališne udruge MIST sa Udrugom učeničkih domova Republike Hrvatske i udrugom POZOR! – Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, uz financijsku podršku Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Za kraj iz pera Kristine

Za kraj iz pera Kristine

Cijeli je proces bio velika igra, no sadržaji koji su se obrađivali ovim pristupom nisu bili nimalo besmisleni. Razne vrste ovisnosti i psihičkih bolesti, zlostavljanje, zanemarivanje, patnja, smrt, smisao postojanja i djelovanja, iluzije tuđih života i situacije iz...

Priopćenje sa završne konferencije

Priopćenje sa završne konferencije

  „Online kazalište za djecu i mlade“ UP:02.1.1.14.0136   Povodom  završenih participativnih aktivnosti za djecu I mlade na projektu „Online kazalište za djecu i mlade“ održana je završna konferencija dana 18. svibnja 2023. godine, s početkom u 16 sati, u Zagrebu, u...

Skip to content