online kazalište

Počela je provedba dramsko pedagoških radionica sa korisnicima učeničkih domova

by | ruj 29, 2022

Radionice za 1. i 2. grupu provodi MAJA KOVAČ

 

Maja Kovač rođena prije 43 godine u Zagrebu.

Oduvijek sam voljela putovati kroz imaginarne svijetove i zamišljati da sam netko drugi. Jedan dan bila bi francuska pjevačica, drugi dan istraživačica morskih dubina, a treći dan voditeljica radio emisije. Sve sam to mogla uz pomoć moje mašte.

Od malena sam pohađala Zagrebačko kazalište mladih gdje sam se upoznala sa različitim izvedbenim izričajima kao što su gluma, neverbalni teatar, suvremeni ples, klaunerija i mima.

Završila sam Plesnu školu ”Ane Maletić”, Učiteljsku akademiju, smjer predškolski odgoj i jednu godinu na FAMU akademiji u Pragu, smjer filmska režija.

Kao dramski pedagog počela sam raditi prije 23 godine i svoju ljubav prema kazalištu, knjigama i čaroliji imaginacije dijelila sam sa djecom i mladima u mnogobrojnim kazalištima i dramskim studijima u Zagrebu. Želim da me moja prijateljica ”mašta” nikada ne napusti i da me vodi u još luđe avanture.

 

online kazalište online kazalište

 

 

Radionice za 2. i 3. grupu provodi IVA SRNEC HAMER

 

Iva Srnec Hamer upisuje Hrvatske studije 2002. godine, odsjek kroatologije i filozofije, a 2006. godine na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu odsjek Kazališne režije i radiofonije. 2013. godine stječe zvanje Magistra kazališne režije i radiofonije diplomskom autorskom predstavom „Ulice u jesenje jutro“ te pisanim radom „Poezija i kazalište“. Ostvarila je i dvije suradnje sa Zagrebačkom filharmonijom i Hrvatskom glazbenom mladeži: simfonijski koncert R. Korsakov: Šeherezada (2011.) te simfonijski koncert Wagner i Verdi online (2013.)

Prvu dramsku grupu je upisala s 14 godina u klasi Zvjezdane Ladike i od tada je zaljubljena u dramsku pedagogiju. Ima službeno zvanje dramskog pedagoga pri Hrvatskom centru za dramski odgoj. Dramskim odgojem se bavi od 2008.godine ( dakle, stara je). Koordinatorica je dramskog studija i dramski pedagog u Gradskom kazalištu Trešnja.

Ima svoje nezavisno kazalište Empiria teatar gdje može istraživati nove kazališne metode i biti sama svoj šef. Trenira taekwondo, govori engleski i španjolski, njemački nije naučila bez obzira na sve škole stranih jezika. Zna naručit kavu na njemačkom i to je maksimum.
Živi u Zagrebu s mužem, poprilično starim psom i dvije mačke.

 

online kazalište online kazalište

Vremenik dramskih i kazališnih radionica

Vremenik dramskih i kazališnih radionica

Nastavno na u rujnu i listopadu uspješno provedene aktivnosti dramskih i kazališnih radionica, nastavljamo istim tempom tijekom studenog i prosinca sa našim vrijednim polaznicima iz učeničkih domova u Rijeci, Puli, Virovitici, Osijeku i Zagrebu. Cilj projekta "Online...

Skip to content