Predstavljanje povodom početka provedbe dramsko kazališnih radionica

Predstavljanje povodom početka provedbe dramsko kazališnih radionica

by | ruj 21, 2022

Uvodno predavanje održano 20.rujna.

 

LANA KOSOVAC– filmska pedagoginja

Nakon završenog studija politologije, nije se mogla pomiriti s time da bi cijeli život, barem kako je ona to zamišljala, radila neki suhoparan posao u uredu. U takvom filmu nije htjela imati glavnu ulogu.
Kad je konačno donijela odluku, skupila hrabrost i zanemarila tuđa mišljenja, položila je prijemni ispit filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Iako je po društvenim normama već tada trebala imati stabilan posao, stan i obitelj, ona se ponovno (pro)našla u studentskom životu.
Danas kao filmska redateljica istovremeno razvija nekoliko vlastitih kreativnih projekata, piše scenarije, režira filmove i televizijske dokumentarne serijale. Posebno ju ispunjava prenošenje znanja i vještina mladim i starijim budućim filmašima kroz razne filmske radionice koje vodi diljem Hrvatske.

Pasionirana je amaterska vrtlarica, ponosna skrbnica mješanke Molly te ljubiteljica vintage namještaja i sakupljačica antiknih predmeta.
U svom filmu, u budućnosti se vidi u kućici s vrtom i mnogo raznih životinja i nada se da na to neće morati čekati do mirovine. No, ukoliko taj njezin film i ne uspije, sigurna je u jedan plan: nikad neće prestati istraživati i učiti!

 

Vremenik dramskih i kazališnih radionica

Vremenik dramskih i kazališnih radionica

Nastavno na u rujnu i listopadu uspješno provedene aktivnosti dramskih i kazališnih radionica, nastavljamo istim tempom tijekom studenog i prosinca sa našim vrijednim polaznicima iz učeničkih domova u Rijeci, Puli, Virovitici, Osijeku i Zagrebu. Cilj projekta "Online...

Skip to content