Predstavljanje povodom početka provedbe dramsko kazališnih radionica

Predstavljanje povodom početka provedbe dramsko kazališnih radionica

by | ruj 21, 2022

Uvodno predavanje održano 20.rujna.

 

LANA KOSOVAC– filmska pedagoginja

Nakon završenog studija politologije, nije se mogla pomiriti s time da bi cijeli život, barem kako je ona to zamišljala, radila neki suhoparan posao u uredu. U takvom filmu nije htjela imati glavnu ulogu.
Kad je konačno donijela odluku, skupila hrabrost i zanemarila tuđa mišljenja, položila je prijemni ispit filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Iako je po društvenim normama već tada trebala imati stabilan posao, stan i obitelj, ona se ponovno (pro)našla u studentskom životu.
Danas kao filmska redateljica istovremeno razvija nekoliko vlastitih kreativnih projekata, piše scenarije, režira filmove i televizijske dokumentarne serijale. Posebno ju ispunjava prenošenje znanja i vještina mladim i starijim budućim filmašima kroz razne filmske radionice koje vodi diljem Hrvatske.

Pasionirana je amaterska vrtlarica, ponosna skrbnica mješanke Molly te ljubiteljica vintage namještaja i sakupljačica antiknih predmeta.
U svom filmu, u budućnosti se vidi u kućici s vrtom i mnogo raznih životinja i nada se da na to neće morati čekati do mirovine. No, ukoliko taj njezin film i ne uspije, sigurna je u jedan plan: nikad neće prestati istraživati i učiti!

 

Za kraj iz pera Kristine

Za kraj iz pera Kristine

Cijeli je proces bio velika igra, no sadržaji koji su se obrađivali ovim pristupom nisu bili nimalo besmisleni. Razne vrste ovisnosti i psihičkih bolesti, zlostavljanje, zanemarivanje, patnja, smrt, smisao postojanja i djelovanja, iluzije tuđih života i situacije iz...

Priopćenje sa završne konferencije

Priopćenje sa završne konferencije

  „Online kazalište za djecu i mlade“ UP:02.1.1.14.0136   Povodom  završenih participativnih aktivnosti za djecu I mlade na projektu „Online kazalište za djecu i mlade“ održana je završna konferencija dana 18. svibnja 2023. godine, s početkom u 16 sati, u Zagrebu, u...

Skip to content